Paris Saint-Germain vinner Coupe de France

27.5.2024, Admin

Den franska cupfinalen börjar! Paris Saint-Germain tar sig an Lyon. Det här är Mbappes sista säsong med PSG. För inte så länge sedan meddelade Mbappe sitt beslut att lämna PSG. Med slutet av säsongen kommer Mbappé i matchtröjor fotboll att lämna Paris och påbörja en ny resa nästa säsong.

I den 23:e matchminuten skickade Mendes ett precist inlägg från vänster till den obevakade Dembele, iklädd en Paris Saint-Germain tröja, gjorde enkelt mål med en nick och tog en ledning med 1-0. I den 34:e minuten passade Dembele en hög boll mot målet och räddades upp med ett tilläggsskott och utökade ledningen med 2-0. I den 55:e minuten tog Lyon en hörna och mittbacken O'Brien gjorde mål med en nick och skrev om ställningen till 1-2. Till slut besegrade Paris Saint-Germain Lyon med 2-1 och vann den franska cupen och uppnådde den här säsongens "trippelkrona" - Ligue 1-mästerskap, franska supercupmästerskapet och franska cupmästerskapet. Den 25-årige Mbappe spelade för Paris i sex säsonger, spelade 308 matcher, gjorde 256 mål och 95 assist. Han har vunnit 15 mästerskapstroféer med laget, vunnit 6 franska "Golden Boots" och 5 utmärkelser för årets spelare i Ligue 1.